אודות

בית הדין ומרכז הבוררות הוקם על ידי גדולי הפוסקים ועומד תחת נשיאותם של גדולי ישראל הגאון רבי נפתלי נוסבוים שליט"א והגאון רבי צבי ברוורמן שליט"א

פעילות בית הדין ומרכז הבוררות מחולקת לכמה מחלקות.

מרכז ההכשרה

בשנים האחרונות קמה מהפכה של ממש בהקמת כוללים ללימוד חושן משפט, מאות תלמידי חכמים שמים לילותיהם כימים ללבן סוגיות הגמרא אליבא דהלכתא, אכן אכשר דרא בזה, ובפרט כאשר מדובר בהלכות חושן משפט שרבו בהם דעת בעלי בתים, וכפי שהתבטא מו"ר הגאון הגדול רבי נפתלי נוסבוים שליט"א שמאחר שמדובר בנושאים שכל אחד קשור אליהם כמו מקח, מזיק וכדו', הרי שכל אדם מרגיש שהוא מבין טוב בנושא והוא יודע מה האמת והצדק, בשונה מהלכות יו"ד שאדם מן השורה אינו משלה את עצמו שהוא יודע את ההלכות, וישנם הסבורים כי כל חו"מ בנוי רק על פי סברא, והם הסבורים כי הינם בעלי סברא מספקת חושבים שיוכלו להכריע דינים סבוכים על פי סברתם בלבד.
ודבר פשוט הוא שמלבד קניין הידיעה בהלכות, צריך כל דיין שיכיר במציאות הדברים, ואף הדיין שהוא בקי בכל ד' חלקי שו"ע אם אינו בקי בהוויות העולם כיצד יוכל לפסוק, ולדמות מילתא למילתא.
מרכז השימוש המעשי בדיני ממונות שע"י ביד"צ ובית הוראה היכל המשפט משמש כמגדל אור לתת את המענה ואת השילוב הנדרש בין הידע ההלכתי הרחב לבין הידע הפרקטי הנדרש לכל בורר ודיין, שיעורי הפרקטיקה הנמסרים מידי שבוע על ידי הרבנים הגאונים, ועל ידי אנשי מקצוע כל אחד בתחומו, מהווים את הפסיפס הנדרש לכל שוחרי תורת המשפט, להשתלב בתוך עולם הדיינות, והנחלת הוראת המשפט.
ב'היכל המשפט' רוכשים הרבנים את הפרקטיקה המעשית, ומקבלים את הכלים והיכולת להוריד את הנלמד בבית המדרש למציאות העכשווית, בשיעור השימוש מנתחים הרבנים עשרות פסקי דין והכרעות ולומדים לירד לעומק הדין.
תוך כדי תהליך ההכשרה עוברים הרבנים שימוש מעשי בפועל בבית הדין ונחשפים למציאות כיצד מתנהלים הדיונים, לאחר תהליך ההכשרה מתקבלים הרבנים, על פי הכרעת ועדת הרבנים של בית הדין כמשיבים בקו בית הדין וכבוררים מטעם בית הדין.

בית הדין

לא לחינם בתקופה קצרה כל כך הגיע בית הדין לעמוד ראשונה במלכות, דיינים מסלתה ומשמנה של עולם המשפט, גדולי הפוסקים העומדים בראשות ההרכבים, מהווים את הפסיפס המושלם, בקיאות הדיינים בעולם העשייה בהבנת הניואנסים, בבית הדין מקבלים התובע הנתבע את התחושה שהדיינים מבינים את טענותיהם אינו דומה דיון על טאבו משותף, לדיון על קבוצת רכישה, ולא דיון של פינוי בינוי לדיון של תמ"א 38.
פעילות בית הדין הפכה זה מכבר לשם דבר, שאלות מכל רחבי העולם מופנים לבית הדין לקבל את הכרעת הדיינים, אופן התנהלות סדרי הדין הפכו זה מכבר לשם דבר, הכל מתנהל בשקיפות ובסדר מופתי, הכולל יחס אנושי מעולה.
והעולה על כולנה בסופו של תהליך מקבלים בעלי הדין את הפסק דין מתוך הבנה כי הכל נעשה במקצועיות עם חתירה של ממש להיכנס ולמצות את עומק הדין, מבלי משוא פנים.

קו בית הדין

במערכת קו המשפט ניתן לקבל מענה הלכתי מקיף בדיני חושן משפט וריבית ,על ידי דיינים, החל משעות הבוקר המוקדמות ועד השעות הקטנות של הלילה, ובשלל שפות, אותם הרבנים עברו הכשרה והתמקצעות על ידי ראשי בית הדין הן בחלק ההלכתי הלכה למעשה, והן בחלק הפרקטי המעשי.
מומחיות הרבנים קנתה לה שם דבר בקרב הציבור, מידי יום ביומו מתקבלות בקו מאות פניות, מכל גווני הקשת, חסידים ליטאים, בני עדות המזרח, חרדיים ומסורתיים כאחד, שאלות רבות המגיעות מידי יום לקו, מגיעים מילדי התלמוד תורה ובנות הסמינר. גם בעולמם של הילדים ובני הנוער נתקלים הילדים בשאלות רבות, הפלא הגדול היה שדווקא שאלות הילדים רובם ככולם הינם שאלות מרתקות, שכבר הביאו בכנפיהם להלכות רבות וחידושים יפים בעולם הרבנים.
בית ההוראה שם דגש רב על החלק הפרקטי, שהרי אינה דומה שאלה על הלוואת ניקוב בכרטיסיה שהיה נהוג בעבר, למציאות כיום בנסיעה על ידי תיקוף הרב קו, ומה לגבי הרב קו כיצד אנו מתייחסים אליו, המציאות הפיננסית בשטח, המשתנה חדשות לבקרים, מביאה בכנפיה שינויים רבים, המשליכים ישירות על הפסיקה.
גדולי הדור שנחשפים קצת לפעילות בית ההוראה, עומדים נפעמים מעוצמת השאלות, מהרמה הבסיסית ביותר של איסורים המפורשים בתורה ובמשנה, הנובעים מחוסר מודעות בסיסית, ועד שאלות של גדולי הלמדנים.

מחלקת העסקים

כפי שכל מנהל חברה מבין, כי בכדי לוודא שהחברה מתנהלת כלכלית נכון וצועדת על דרך המלך, יש להתייעץ על בסיס קבוע או להעסיק רו"ח ו/או יועץ עסקי, כל אדם בר דעת מבין כי לנהל חברה מבלי להיכנס לאין ספור בעיות סיבוכים וספקות משפטיות, יש להעסיק עו"ד, ושכל מסמך היוצא מהחברה יערך על ידי עורך דין מקצועי בתחומו.
ברוך ה' בשנים האחרונות אנו עדים לתופעה ברוכה שהולכת וצוברת תאוצה, אשר בעלי חברות, שאינם בהכרח שומרי תורה ומדקדקים במצוות, מעסיקים בדרך כזה או אחרת, רבנים ומורי דרך שילוו את פעילות החברה / העסק מבחינה הלכתית, הן בבדיקת החוזים שאין בהם חששות ריבית, ושאכן נערכו על פי הלכה, לא פעם אנו נתקלים בתביעות של בעלי חברות שתובעים לקוח על אי עמידה בתנאי חוזה, כשהחוזה כלל אינו מחייב את הלקוח מבחינה הלכתית בשל אי עשיית קניין כנדרש או בשל אסמכתא.
בכדי לתת מענה לדרישה ההולכת וגוברת, הוקם בבית הדין מחלקת עסקים מיוחדת, בה יכהנו רבנים ודיינים המכירים את השטח המעשי, לצד אנשי עסקים מהמעלה הראשונה, שיתנו מענה ויעוץ לחברות / עמותות / עסקים, באופן קבוע ו/או מזדמן, בעריכת חוזים, אונאה, ריבית, הלנת שכר, מקח טעות, מקח החוזר, שכר שבת, חול המועד, ועוד שלל נושאים ועניינים המשתנים מחברה לחברה ומענף לענף.

הקמת מערך למידה

בתלמודי תורה, בתי ספר, סמינרים, ישיבות, כוללים, ועוד.
הכמיה הגוברת בציבור לשמוע וללמוד את ההלכות הבסיסיות הנוגעות להתנהלות היום יומית הביאה את רבני בית הדין להכין מערך למידה הכולל חומר לימודים, עבודות, שיעורים ומבחנים.
כיום ניתן למצוא תלמודי תורה בתי ספר סמינרים גדולים ומוכרים בציבור שהכניסו את המודעות להלכות הבסיסיות, מיום ליום מתקבלות פניות נוספות ממוסד לימוד כזה או אחר מהמגזר החסידי הלטאי או הספרדי לקבל הדרכה מעשית כיצד להכניס את מערך הלמידה באופן נכון ומעשי.

בתי דינים והוראה
0
דיינים ומורי הוראה
0
חברי מסגרות ההכשרה
0
שנות פעילות
0

צור קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם